Availability

 • Double room

  + more info
  Max:
  5743 Vizualizari per total 1 Vizualizari astazi

General

Grecia – Insula Creta

transport avion + 7 nopti + masa

10/06/2015 – 17/06/2015

450 eur/pers (cu toate taxele incluse)

        Insula Creta este cea mai mare insula a Greciei,  situata in partea sudica a tarii si  in partea  estica a Marii Mediteraneene, intre Europa, Asia si Africa. Are o clima blanda  si este considerata una dintre cele mai  sanatoase de pe glob. Insula incanta prin  frumusetea sa naturala, prin numeroasele golfuri, prin plajele nisipoase scaldate de ape de culoarea turcoazului, prin diversitatea reliefului submarin,  si prin orasele incarcate de istorie. Veti avea ocazia sa descoperiti in excursile optionale frumusetea istorica dar si modernismul oraselor  Chania, Rethimno, Heraklion si Lasithio. Creta este atat leaganul civilizatiei minoice, cat si  leaganul culturii si civilizatiei europene, este tarmul miturilor si locul nasterii lui Zeus. Creta, una dintre cele mai populare destinatii este cautata de iubitorii de mare si soare, istorie si arheologie.

Hotelul MINOAS  situat la doar 6 km de capitala insulei Heraklion si la doar 300 m  de Amoudara , una dintre cele mai apreciate si animate  plaje cu nisip. Cele 35 de camere sunt dotate cu balcon, baie proprie, TV satelit, frigider si aer conditionat (contra cost). Hotelul dispune de un restaurant propriu unde se serveste masa, micul dejun si cina, un bar, o frumoasa gradina mediterana si o piscina cu bar si terasa. www.minoashotel.gr

 

                        Servicii inclusee:

 • 7 nopti cazare la  hotelul ales (conform normelor de clasificare ale Ministerului de  Turism Elen)
 • demipensiune: mic dejun si cina
 • bilet avion pe ruta  Cluj Napoca  – Heraklion  conform orarului de zbor mai jos mentionat
 • transfer aeroport- hotel- aeroport
 • asistenta turistica pe toata perioada sejurului

 Servicii neincluse:

 • asigurarea storno/ asigurarea medicala, recomandata
 • excursiile optionale
 • alte servicii care nu sunt incluse la rubrica Servicii Incluse

 

ORAR DE ZBOR (poate suferi modificari):

    Cluj Napoca – Heraklion 19:30 – 21:30

Heraklion – Cluj Napoca 16:45 – 18:45

   NOTA:

             Tarifele sunt /pers. pentru un grup minim de 40  persoane platitoare adulte

Oferta este una personalizata si este valabila de la data ofertarii inca 5 zile; dupa aceasta data si pana la plata avansului, oferta poate suferi modificari de pret

             Plata se va face in 3 rate  dupa cum urmeaza:

 • 150 euro pana la data de 15 februarie
 • 150 euro pana la data de 30 martie
 • restul din tariful final, 150 euro, se va achita integral pana la data de 01 mai
5744 Vizualizari per total 2 Vizualizari astazi

Check-in time

Flexible

Check-out time

Flexible

Creta

Creta

Cu o suprafață de 8.261 km², Creta este cea mai mare insulă din Grecia și a cincea cea mai mare din Marea Mediterană. Linia de coastă are o lungime totală de 1.040 km.

Capitala insulară este Heraklion cu 137.711 locuitori (anul 2001). Alte orașe importante sunt Rethymnon (47.272 loc. în 2001) și Chania (55.838 loc. în 2001).

Peisajele lungi de nisip și golfurile singuratice sunt frecvente, însă relieful insulei este dominat de masivele muntoase.

În anul 67 î.Hr., Creta figurează în cronicile istorice ca o insulă aparținând Imperiului Roman. După căderea imperiului, Creta a intrat sub dominația Bizanțului. Între anii 12111669 s-a aflat sub controlul Republicii Veneția și a devenit un bastion de apărare a intereselor acesteia în est. În perioada 16691898 locuitorii greci ai Cretei au luptat împotriva dominației Imperiului Otoman. În 1913, Creta a devenit parte a Greciei.

Între 1900-1931 arheologul englez Sir Arthur Evans a efectuat săpături arheologice în apropiere de Heraklion (5 km sud-est de oraș). Datorită lui a ieșit la lumina zilei una dintre cele mai vizitate descoperiri arheologice din ziua de astăzi: palatul din Cnossos, construit în jurul anilor 1500 î.Hr. Arthur Evans a fost convins că a descoperit legendarul palat al regelui Minos. Lucrările de reconstrucție s-au bazat pe vechi imagini ale palatului găsite pe frescele minoice locale.


Read more