Bali

Bali

Things to do - general

Bali este o insulă mică din Indonezia, între insulele Java Sumatra și Lombok (8°25′23″S, 115°14′55), este una dintre cele mai mari atracții turistice din lume, datorita atat calitatilor balneo-climaterice naturale imbinate cu tehnicile terapeutice traditionale de origine indiana, chinezeasca contopite in masajul balinez anti stress cat si posibilitatilor foarte variate de divertisment, ce includ surfing, scufundari, pescuit, excursii in jungla, turism cultural, etc. Are capitala la Dempasar/ Denpasar.

In ultimele ani Bali a devenit o destinație importantă pentru turiști care vor să descopere tainele exotice ale insulelor indoneziene. Numărul călătorilor a crescut exponențial, în 2006 numărul acestora era de 1.5 millioane, în 2012 însă a ajuns la 7 millioane pe an.

Atracții turistice

 • Apusul de soare la Templul Tanah Lot;
 • Templul Taman Ayun;
 • Templul Sadha Kapal;
 • Templul Uluwatu;
 • O vizita la Centrul de Arta si Muzeul de pictura din Ubud;
 • Surf pe creasta unui val în Uluwatu;
 • Atelierele de prelucrare ale argintului si aurului cu magazinele proprii de prezentare si vânzare din Celuk;
 • O vizita la atelierul – studio al celui mai important designer indonezian Nyoman Suradnya, renumit prin tehnica sa unica de imprimare a vestitului material textil Batik;
 • O vizita la Centrul de sculptura din Mas va ofera posibilitatea negocierii pretului obiectelor pe care doriti sa le achizitionati.Aici se sculpteaza în lemn pretios; de tec, mahon, lemnul crocodilului…
 • Incursiune spre muntele Kintamani;
 • Vestitele orezarii în terase;
 • Rafting pe râul Ayung;
 • Croaziere în insulele învecinate: ex. I-la Lembogan;
 • Parcuri: West Bali National Park, Bali Bird Park, Butterfly Park, Monkey Forest.

Arhitectura templelor

Înainte de a intra în templu, trebuie trecut printr-o serie de curți (unele temple au doar două curți), împărțite cu porți în forma de turn secționat pe verticală și amplasate de o parte și de alta a drumului, numite și porți secționate. Sunt foarte des întâlnite acest gen de porți, mai ales în regiunile în care religia hindusă este prezentă. Defapt templul în sine este o curte împărțită cu mai multe încăperi în capătul seriei de antreuri. Prima curte nu este foarte importantă, în aceasta se fac ceremoniile mai puțin importante, întâlniri și adunări, sau prepararea și aranjarea mâncărurilor. Tot aici este și turnul în care este amplasată o tobă – kulkul, cu rol asemănător clopotniței din bisericile creștine.

A doua curte este despărțită tot printr-o poartă secționată, dar înainte de a intra în curtea propriuzisă, se trece printr-o altă poartă în formă de munte, care simbolizează muntele sfânt și prin care este obligatoriu a se trece. Aceasta este o curte sacră, iar trecerea prin poartă este o purificare înainte de a păși în curte. Aceste porți sunt păzite de “gardieni” – statui ai unor eroi din istorie sau idoli protectori, și care au rolul de a proteja templul de spiritele rele. În interiorul curților, uneori sunt amplasate tronuri mici și simple, locuri ocupate de localnici și de zeii mai puțini importanți. De o parte și de alta a curții sunt statuete ale idolilor. Cei mai importanți sunt în partea muntelui și cei mai puțin importanți sunt în partea răsăriteană. Aceste statuete, sunt amplasate cu o anumită regulă și ordine, unele temple au mai multe altele mai puține. De obicei sunt așezate pe acoperișuri supraetajate în formă de piramidă, iar statuetele acoperă toată suprafața. Numărul treptelor din acoperișul în formă de piramidă diferă de la templu la templu, în funcție de importanța și puterea acestuia. Cele mai multe trepte pot fi în număr de 11.

1562 Vizualizari per total 1 Vizualizari astazi
Ayana Resort&Spa

Ayana Resort&Spa

, Bali
Program 9 nopti/11 zile. Plecare din Bucuresti sau Budapesta! Amplasare: amplasat pe panta vestica More info
Hotel Ramada Camakila Resort

Hotel Ramada Camakila Resort

, Bali
 Program 9 nopti/11 zile. Plecare din Bucuresti sau Budapesta! Localizare:pe plaja Legian,la 20 de More info
MELIA BALI

MELIA BALI

, Bali
Program 9 nopti/11 zile. Plecare din Bucuresti sau Budapesta! AMPLASARE: chiar pe minunanta plaja d More info
NUSA DUA BEACH HOTEL & SPA

NUSA DUA BEACH HOTEL & SPA

, Bali
Program 9 nopti/11 zile. Plecare din Bucuresti sau Budapesta! AMPLASARE: Hotelul este asezat chiar More info
Pullman Bali Legian Nirwana

Pullman Bali Legian Nirwana

, Bali
Program 9 nopti/11 zile. Plecare din Bucuresti sau Budapesta! Amplasare: se trece doar strada pent More info
THE LAGUNA RESORT & SPA NUSA DUA

THE LAGUNA RESORT & SPA NUSA DUA

, Bali
 Program 9 nopti/11 zile. Plecare din Bucuresti sau Budapesta! AMPLASARE: este situat in districtu More info

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.