Grecia autocar

Grecia autocar

Things to do - general

Grecia (în greacă Ελλάδα, pronunțare în greacă: [eˈlaða]), oficial, Republica Elenă (în greacă Ελληνική Δημοκρατία [eliniˈci ðimokraˈti.a]) și cunoscută încă din antichitate și sub denumirea de Elada, este o țară din Europa de Sud.[5] Conform recensământului din 2011, populația Greciei este de circa 11 milioane de locuitori. Cel mai mare oraș și capitala țării este Atena.

Grecia se află amplasată strategic la intersecția între Europa, Asia de Vest și Africa, și se învecinează la nord-vest cu Albania, la nord cu Macedonia și cu Bulgaria, și la nord-est cu Turcia. Țara este formată din nouă regiuni istorico-geografice: Macedonia, Grecia Centrală, Pelopones, Tesalia, Epir, Insulele din Marea Egee (inclusiv Dodecanezele șiCicladele), Tracia de Vest, Creta și Insulele din Marea Ionică. Marea Egee se află la est de partea continentală, Marea Ionică se află la vest, iar Marea Mediterană la sud. Grecia are cea mai lungă coastă din bazinul Mediteranei și a 11-a ca lungime din lume, cu 13.676 km lungime, deținând și un mare număr de insule (aproximativ 1.400, dintre care 227 sunt locuite). Optzeci la sută din teritoriul grec este format din munți, dintre care cel mai înalt este Muntele Olimp cu 2.917 m.

Grecia modernă își trage rădăcinile din civilizația Greciei Antice, începând cu civilizațiile egeene din Epoca Bronzului, și este considerată a fi leagănul culturii occidentale. Ea este locul de naștere al democrației ca formă de guvernare, al filosofiei occidentale, al Jocurilor Olimpice, al literaturii occidentale și al istoriografiei, științelor politice, al marilor principii științifice și matematice, și al dramaturgiei occidentale, incluzând genurile tragediei și comediei. Realizările culturale și tehnologice ale Greciei au influențat mult întreaga lume, multe aspecte ale civilizației grecești pătrunzând în Orient prin campaniile lui Alexandru cel Mare, și în Occident prin intermediul Imperiului Roman. Această bogată moștenire este parțial reflectată de cele 18 situri din patrimoniul mondial UNESCO aflate în Grecia, ceea ce plasează țara pe locul al șaselea în Europa și al treisprezecelea în lume. Statul grec modern, care cuprinde mare parte din miezul istoric al civilizației grecești, a fost înființat în 1830 după Războiul Grec de Independență față de Imperiul Otoman.

Grecia este o țară democratică și dezvoltată, cu o economie de venit mare avansată, un nivel de trai ridicat și un Indice al Dezvoltării Umane foarte ridicat. Grecia este membru fondator al Organizației Națiunilor Unite, și membru al Uniunii Europene de la aderarea la o structură precursoare a acesteia în 1981 (precum și mebră a zonei euro din 2001), și este și membră a mai multor instituții internaționale, inclusiv Consiliul Europei, NATOOECD, OSCE și OMC. Economia Greciei este cea mai mare din Balcani, în care țara este un important investitor regional.

1619 Vizualizari per total 1 Vizualizari astazi
Country Grecia
Valuta folositaeuro
Vila Filia - confort standard

Vila Filia - confort standard

, OLYMPIC BEACH
Avantaje: amplasare la doar 150 m de plaja,  camere si balcoane spatioase, proprietar foarte amabil, More info
Vila Golden Beach - confort superior

Vila Golden Beach - confort superior

, Paralia Katerini iunie 2019
Avantaje: amplasare in centrul statiunii, camere mobilate modern, balcoane spatioase, internet wirel More info
Vila Maria - confort standard

Vila Maria - confort standard

, NEI PORI
Avantaje: amplasare in centrul statiunii, balcoane spatioase, internet wireless gratuit,  programe T More info
Vila Varbenis - confort standard

Vila Varbenis - confort standard

, Paralia Katerini iunie 2019
Avantaje: amplasare in centrul statiunii, balcoane spatioase, internet wireless gratuit,  programe T More info
Vila Vardas - confort standard

Vila Vardas - confort standard

, Velika
Avantaje: amplasare langa mare, camere spatioase, internet wireless gratuit, proprietar foarte amabi More info

Unfortunately there are no self-catering offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no tour offers at this location at the moment.

Unfortunately there are no cruise offers at this location at the moment.